Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen en antwoorden rondom caravan mover en accu’s.

1. Wat is een caravan mover?

Een caravan mover is een toegevoegd apparaat op een caravan. Hiermee is het mogelijk om uw caravan automatisch met behulp van een afstandsbediening (vergelijkbaar met een afstandsbediening van uw Televisie) ter verplaatsen. Een caravan mover wordt voor of achter de as van uw caravan geplaatst (afhankelijk van het type caravan) en drijft de banden van uw caravan aan met behulp van aandrijfrollen. Afhankelijk van het type caravan mover dat u kiest verschilt de bediening. Een caravan mover is enkel bedoeld voor het verplaatsen van de caravan op locatie. Afhankelijk van het door u gekozen accupakket (PowerSet) is het mogelijk tot een gemiddelde gebruiksduur van 20 min te manoeuvreren met de caravan mover.

2. Kan ik de accu van mijn auto gebruiken voor mijn caravan mover?
Helaas is een auto accu hiervoor niet geschikt. Een auto accu is een tractieaccu die voor een hele korte periode even veel stroom moet leveren om de auto te kunnen starten. Voor de mover moet gebruik gemaakt worden van een semitractie accu die gedurende een lange periode veel stroom kan leveren.

3. Kan ik de accu die ik gebruik voor mijn caravan mover ook voor andere toepassingen gebruiken?
Ja, u kunt de accu die u voor uw caravan mover gebruikt ook voor andere apparaten gebruiken zolang deze werken op 12 Volt. Houdt er echter wel rekening mee dat deze apparaten de accucapaciteit verminderen waardoor het voor kan komen dat u niet lang genoeg met de caravan mover kan manoeuvreren. Om dit probleem op te lossen zijn grotere accu’s in de vorm van een PowerSet verkrijgbaar. Vraag advies aan een winkel bij u in de buurt.

4. Kan de accu van mijn caravan mover worden bijgeladen tijdens het rijden?
Ja, dit is technisch mogelijk maar niet standaard. Om dit te realiseren zijn er aanpassingen aan uw auto en caravan nodig. Normaal gesproken wordt de accu bijgeladen met een acculader als de caravan om de netstroom staat aangesloten. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een zonnepaneel die de accu bijlaadt. Voor meer informatie hierover verwijzen we u graag naar een dealerl bij u in de buurt.

5. Veranderd de bodemvrijheid van mijn caravan na het plaatsen van een caravan mover?
Ja, maar dat is afhankelijk van het type mover en het type chassis van de caravan. In elk geval zal de verminderde bodemvrijheid binnen de wettelijk gestelde normen vallen. De monteur zorgt ervoor dat de mover motoren nooit deze grens overschrijden.

6. Welke accessoires heb ik nodig voor mijn caravan mover?
Om een mover te laten functioneren is het noodzakelijk dat u beschikt over een: accu, acculader, accubak (afhankelijk van het type accu) en accu klemmen. Een accubak is een volledig afgesloten bak waarin u accu veilig opgeborgen is. Alle movers i.c.m. een Powerset die besteld worden via Mycaravanmover.nl worden standaard geleverd met alle benodigde onderdelen en volledige professionele montage.

7. Kan ik een caravan mover zelf monteren?
Dit zou mogelijk zijn, echter vervalt de 5 jaar onderdelengarantie en heeft u alleen recht op 2 jaar fabrieksgarantie op het product en niet op de montage. Bij montage door een dealer via Mycaravanmover.nl krijgt u een garantiecertificaat mee waarmee u in heel Europa 5 jaar onderdelengarantie heeft bij alle Truma Partners. Bij Mycaravanmover.nl zit de montage standaard inbegrepen in de prijs en hoeft u zich hier geen zorgen over te maken.

8. Wat veranderd er aan het laadvermogen van mijn caravan?
Met het monteren van een caravan mover voegt u gewicht toe aan de caravan. Dit betekend dat het laadvermogen wordt verminderd met het aantal kilo’s dat de mover inclusief toebehoren aan uw caravan toevoegt. Twijfelt u over uw overgebleven laadvermogen laat u dan adviseren bij de winkel of neem contact met ons op. In onze online configurator wordt standaard al rekening gehouden met het laadvermogen.

9. Past er een caravan mover onder iedere caravan?
In 95% van de gevallen past een Mover uit ons assortiment onder uw caravan. Mocht uw caravan net even anders zijn dan anders en wordt er in onze configurator geen geschikt model gevonden neem dan contact op met u dichtstbijzijnde dealer of bel met onze klantenservice.

10. Waarom is er een groot prijsverschil tussen verschillende type caravanmovers?
Dit komt bijvoorbeeld door de gebruikte materialen en de technische specificaties. Ook de garantievoorwaarden en de technische support in het buitenland spelen een grote rol in de prijsstelling. Ook het verschil de bediening heeft grote invloed op de prijsstelling De caravan movers opgedeeld in twee categorieën de volautomatische en de halfautomatische. Daarnaast hebben gewicht, techniek en bijpassende Powerset invloed op de prijs. Al onze movers worden altijd aangeboden inclusief montage en eventueel bijpassende PowerSet.

11. Wat is het verschil tussen een volautomatische en een halfautomatische caravan mover?
Het verschil zit in de manier waarop de aandrijfrollen tegen de band van de caravan geplaatst worden. Bij een volautomatische caravan mover, zoals bijvoorbeeld de Truma XT Mover, vind het proces van het plaatsen van de aandrijfrollen naar de banden volledig automatisch plaats door middel van de afstandsbediening. Bij een halfautomatische caravanmover, zoals bijvoorbeeld de GO2 Mover, vind dit proces plaats door middel van het plaatsen van een hendel op het opzetmechanisme op de motorunit en deze dan handmatig tegen de banden aan de drukken. Beide aandrijfunits kunnen vanaf een kant tegelijk naar de banden gedrukt. Klik hier voor meer informatie.

12. Werkt een caravan mover op zowel enkelas als op dubbelas caravans?
Ja, echter voor een dubbelas caravan dient er wel een speciale uitvoering van de mover gebruikt te worden zoals de Truma XT2 of XT4 Mover. Met onze online configurator kunt u snel en gemakkelijk zien welke mover voor uw caravan geschikt is.

13. Kan ik mijn caravan mover bij het kopen van een nieuwe caravan over laten plaatsen?
Ja, in de meeste gevallen kan dit. Wij adviseren om dit in overleg met de dealer te bespreken aangezien de nieuwe caravan wel binnen het technische bereik van uw caravan mover moet vallen. Als u bijvoorbeeld een mover heeft die een maximaal gewicht aan kan van maximaal 1.500 kg en uw nieuwe caravan is zwaarder dan dit gewicht is overplaatsing niet mogelijk.

14. Kan ik met mijn caravan mover ook tegen een helling oprijden?
Ja, alle caravan movers die op Mycaravanmover.nl worden aangeboden zijn geschikt om tot een bepaalde hoek een helling op te rijden. Zie hiervoor ook de uitgebreidere specificaties van onze caravan movers.

15. Hebben de rollen van een caravan mover effect op de levensduur van de banden van een caravan?
Wanneer de caravan mover conform de montagehandleiding gemonteerd is hebben de aandrijfrollen geen invloed op de levensduur van de banden.

16. Kan ik nog steeds een wielklem gebruiken na montage van een caravan mover?
Ja dit kan, echter is het niet mogelijk elk type wielklem te gebruiken. Raadpleeg voor aanschaf even uw dealer.

17. Wat is de garantie die Mycaravanmover.nl biedt?
Mycarvanmover.nl biedt de volgende garantie:

Truma caravan movers
5 jaar Europese service en onderdelen garantie. Dit houdt in dat u Europees altijd terecht kunt bij een van de vele Truma service punten, mocht er iets zijn met uw mover tijdens de reis dan kunt u zich hiertoe wenden. Tijdens de garantieperiode wordt de eerste 2 jaar zowel de arbeid als de onderdelen vergoed, na 2 jaar worden enkel de onderdelen vergoed maar blijft de Europese service.

PowrTouch movers
Op Powrtouch caravan movers beschikt u over een volledige garantietermijn van 5 jaar. Binnen deze termijn worden alle onderdelen en eventuele arbeid voor het oplossen van problemen aan u vergoed.

GO2 caravan movers
Op een GO2 mover heeft u 2 jaar onderdelen garantie.

Zie voor meer informatie onze garantie pagina.

18. Wat voor service krijg ik op een caravan mover?
Op Truma movers heeft u de beschikking over een Europees netwerk aan dealers die u kunnen helpen bij problemen met de mover. Dus ook op u Europese vakantielocatie. Neemt u voor service op GO2 en PowrTouch caravan movers altijd contact op met de dealer waar u de mover heeft gekocht. Klik hier voor meer service informatie.

19. Bij wie moet ik zijn met problemen?
Bent u thuis in eigen land dan is de aankoop dealer het beste adres om naar toe te gaan. Zij hebben een nauwe samenwerking met de leverancier van de producten en kunnen daardoor sneller service bieden.

20. Wat als ik pech krijg in het buitenland?
Bent u in het buitenland en bent u eigenaar van een Truma caravan mover dan kunt een zich wenden tot een van de Europese Truma service dealers. Voor meer informatie klik service. Bent u eigenaar van een GO2 of PowrTouch mover neem dan vanuit het buitenland contact op met de dealer waar u de caravan mover heeft gekocht. Hij kan u vanaf daar verder helpen.

21. Welke caravan mover is voor mijn caravan geschikt?
Om te bepalen welke caravan mover het beste geschikt is voor uw caravan heeft Mycarvanmover.nl een unieke configurator ontwikkeld. De uitkomst van de configurator geeft u één tot meerdere mogelijke caravan movers aan voor uw caravan aan. Mocht er geen geschikte optie uitkomen dan betekend dit niet direct dat wij u niet verder kunnen helpen. Neem dan contact op met onze klantenservice of een van onze dealers.