header-powerset

PowerSets

Bij Mycaravanmover.nl krijgen we net zoveel vragen over de juiste caravan mover accu als over de juiste caravan mover. Terecht: samen vormen ze een compleet systeem waarvan u verwacht dat het jarenlang storingsvrij blijft werken. Het kiezen van het juiste set bepaalt in hoge mate uw comfort en niet alleen in de zomer. Wij raden u dan ook ten sterkste af, om op een caravan mover accu te bezuinigen.

De Mycaravanmover.nl dealers kunnen veel soorten verschillende caravan mover accu’s leveren. Voor verschillende toepassingen in en op uw caravan. Onze dealers kunnen u dan ook het beste voorlichten. 

Product
Alle PowerSets

Loodzuur accu
De meest simpele oplossing bij een caravan mover is een loodzuur accu die optimaliseerd is voor tractie. Dat is bewezen techniek die relatief goedkoop is, maar minder geschikt om én uw caravan mover mee aan te sturen én andere kampeerfuncties als verlichting te onderhouden. Er zijn ook semi-tractie loodzuur batterijen waarmee dat wel kan. Beide typen zijn niet onderhoudsvrij. Bovendien zijn loodzuur accu’s zwaar en worden doorgaans in een onverwarmde winterstalling uit de caravan gehaald. Winterkampeerders moeten er rekening mee houden dat hun accu’s bij sterke vorst tot 30 procent van hun capaciteit kunnen inleveren en dan ook slecht opladen.

Gimeg PowerSet Basic

Gimeg PowerSet Medium
Gimeg PowerSet Basic         Gimeg PowerSet Medium


 

AGM accu

AGM accu’s leveren 15 procent meer stroom per kilo dan een loodzuur model en zijn dus óf lichter óf sterker. AGM staat voor Absorbed Glass Matt, een techniek waarin het zuur in een glasvezelmat zit en wat de accu onderhoudsvrij maakt. Ook hier zijn verschillende types die niet allemaal geschikt zijn voor meerdere toepassingen binnen uw caravan. Wel kennen AGM accu’s een zeer geringe zelfontlading. Daarom kunnen ze ook in de winterstalling gemonteerd blijven. AGM accu’s zijn goed bestand tegen meerdere deepcycle ontladingen en gaan daardoor tot wel 7 jaar mee. Veel modellen zijn ook geschikt om de standaard accu van uw caravan te vervangen zodat u met één powerpack zowel uw mover als uw overige apparaten van energie kunt voorzien. U Mycaravanmover dealer kan u daarover voorlichten.

Gimeg PowerSet Pro  Truma PowerSet Plus    Truma PowerSet Light
Truma PowerSet Pro       Truma PowerSet Plus      Truma PowerSet Light


LI-ion accu

De meeste energie per kilo komt uit de Lithium ion batterij. Deze maakt gebruik van dezelfde techniek als het accupack in uw smartphone. Hij weegt ongeveer 30 procent van een gewone accu. Hij is ook snel op te laden. Er zijn ook nadelen. Ten eerste de prijs. Verder houdt een LI-ion accu zijn energie minder goed vast dan bijvoorbeeld een AGM accu. Te diepe ontlading kan een LI-ion accu onherstelbaar beschadigen. Dat maakt dat wij bij Mycaravanmover.nl dit soort LI-ion accu’s doorgaans alleen aanbevelen voor speciale gevallen. Bijvoorbeeld als elke kilo telt. Wij monteren dan ook altijd voldoende bewakingselektronica.

Accu

 

 

 

 

Gimeg PowerSet Lithium Ion